Onderhoud

Persoonlijk advies
25+ jaar ervaring
Showroom
De beste kwaliteit

Uw vloer onderhouden? Bestel onderhoudsproducten bij onze showroom in Bergen op Zoom

Heeft u net een nieuwe vloer laten leggen en wilt u deze graag zo mooi mogelijk houden? Of ligt uw vloer al een tijdje in huis en wilt u deze op de juiste wijze schoonmaken en onderhouden? Met onze onderhoudsproducten kunt u elk type vloer op de juiste manier onderhouden en reinigen. Zo heeft u nog jarenlang plezier van uw mooie vloer! Omdat iedere vloer en trap anders is werken wij met meerdere onderhoudsproducten. In onze winkel adviseren wij u graag over de verschillende soorten onderhoudsproducten.

Waarom het belangrijk is om uw vloer goed te onderhouden

Net zoals meubels in uw huis heeft ook uw vloer van tijd tot tijd enig onderhoud nodig. U loopt er immers elke dag overheen en eventuele kinderen of huisdieren gebruiken de vloer vaak ook om op te ravotten en te spelen. Heeft u vlekken in uw vloer, bijvoorbeeld omdat er een glas is omgestoten of omdat er eten op de vloer is gevallen? Dan is het zaak deze vlekken snel te verwijderen. Door deze vlekken snel te verwijderen, voorkomt u dat de vlek in de vloer trekt en dat de vloer vies blijft. Bovendien zorgt uw vloer regelmatig schoonmaken en het onderhoud met de juiste producten ervoor dat uw vloer nog vele jaren in topconditie blijft!

Hoe onderhoud ik houten vloeren?

Onder houten vloeren vallen de houten plankvloeren en parketvloeren van hout. Het is afhankelijk van de houtsoort die u heeft, welke onderhoudsproducten u het beste kunt gebruiken. Onze eikenhoutenvloeren houdt u het mooiste schoon met een dweil en een sopje van lauwwarm tot koud water. Voeg hier een klein dopje parketreiniger aan toe en meng dit goed met het water. Maak de vloer vervolgens een klein beetje vochtig. Let op! Plasvorming is echt een no-go voor houten vloeren, dus kijk uit dat er tijdens het dweilen geen plassen ontstaan. Daarnaast is het aan te bevelen om altijd parketreiniger te gebruiken en geen agressieve schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger omdat deze schadelijk zijn voor het hout en vlekken kunnen veroorzaken. Als het weer het toelaat is het aan te raden om ramen en deuren open te zetten zodat de vloer zo snel mogelijk droogt. Is dit niet mogelijk, dan kunt u de vloer drogen met een hydrofiele of katoenen doek, om werking van het hout te voorkomen.

Voor regulier onderhoud kunt u parketvloeren het beste reinigen met een droge microvezeldoek. Voor eventuele groeven kan een stofzuiger met aangepast zuigstuk gebruikt worden. Gebruik echter nooit geïmpregneerde schoonmaakdoekjes, deze kunnen ervoor zorgen dat er stof aan de vloer blijft kleven en kunnen voor vlekken zorgen. Gebruik je om de paar poetsbeurten een vochtige doek om jouw parket mee schoon te houden, dan houd je deze extra lang mooi. Voeg een dopje parketreiniger toe aan het sopje voor een stralend schone vloer!

M
A
N
O

Hoe onderhoud ik PVC vloeren?

PVC-vloeren zijn zeer geliefd omdat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn. Een PVC-vloer bestaat uit een aantal lagen kunststof met een beschermende toplaag. U kunt deze vloer mooi houden door regelmatig te stofzuigen en en dweilen. Voor het dweilen kunt u een speciale PVC-reiniger gebruiken. Gebruik geen was, polish of zeep om de PVC-vloer mee te reinigen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat er een vettig laagje op de vloer achterblijft. Wees tevens zuinig met water en reinigingsmiddelen, PVC heeft namelijk maar weinig reinigingsmiddel nodig om weer schoon te worden. Voor zowel onderhoud voor PVC-vloeren als laminaatvloeren gebruiken wij de producten van JAMES.

Hoe onderhoud ik laminaatvloeren?

Laminaatvloeren kunt u het beste onderhouden door deze regelmatig te stofzuigen en dweilen. Met een speciale laminaatreiniger kunt u de vloer mooi houden. Gebruik nooit een schuurmiddel om laminaat schoon te maken, dit kan de toplaag beschadigen. Ook polish, was of zeep kunt u beter niet gebruiken. Dit laat namelijk een vettig laagje achter op het laminaat. Beter is dus stofzuigen en dweilen (gebruik met mate water) met een laminaatreinigingsproduct.

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u meer informatie over onze onderhoudsproducten? Wij adviseren u graag over de beste manieren om uw vloer te onderhouden in onze showroom in Bergen op Zoom. U kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen, dan helpen wij u graag verder met het vinden van de juiste onderhoudsproducten!