Renovatie

Persoonlijk advies
25+ jaar ervaring
Showroom
De beste kwaliteit

Vloer of trap laten renoveren door een specialist in Bergen op Zoom

Wilt u graag uw oude vloer of trap laten renoveren? Mooie Vloeren Van Mano is naast vloerenexpert ook specialist in het renoveren van vloeren en trappen. Wij kunnen iedere oude vloer transformeren tot een prachtige nieuwe eyecatcher!

Wat is een vloerrenovatie?

Bij een vloerrenovatie wordt er niet een nieuwe vloer gelegd, maar de bestaande vloer wordt hersteld, dan wel gerepareerd. Een vloerrenovatie kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u uw vloer wilt opknappen na een verbouwing, maar niet een hele nieuwe vloer wilt kopen. Ook wanneer er een gedeelte van uw vloer vernieuwd moet worden, kan een vloerreparatie uitkomst bieden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn, wanneer u een openhaard heeft laten verwijderen uit uw woonkamer, waardoor de vloer nu niet meer overal aansluit. Met een vloerrenovatie wordt de bestaande vloer gerenoveerd en herstelt zodat u hier niets meer van ziet. Heeft u interesse in een vloerrenovatie, neem dan contact op met onze showroom te Bergen op Zoom. Wij plannen graag een afspraak met u in om uw vloer te herstellen.

Uw vloer ziet er weer als nieuw uit door een vloerrenovatie

Heeft u een houten vloer of een houten parketvloer? Dan wordt de vloer eerst stofvrij geschuurd en beschadigde delen worden vervangen. Vervolgens wordt de nieuwe vloer voorzien van een afwerkingslaag, waardoor deze naadloos aansluit op de bestaande vloer. Hierdoor ziet uw vloer er weer als nieuw uit en kunt u weer vele jaren genieten van uw gerenoveerde vloer. Oude houten vloeren kunnen in de meeste gevallen worden geschuurd om vervolgens te worden voorzien van een nieuwe afwerklaag. Er zijn tientallen kleuren mogelijk, deze zijn in de winkel te bekijken. Wij komen altijd op locatie kijken naar de vloer zodat u als klant van te voren weet wat wel en niet mogelijk is. U krijgt dus altijd een eerlijk en persoonlijk advies vooraf.

Vloeren voor en na

Trappen voor en na

Kan ik een vloer met vloerverwarming laten renoveren?

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een vloer met vloerverwarming. Een vloer met vloerverwarming heeft als voordeel dat het overal in een ruimte gelijkmatig warm is en gecombineerd met isolatie is dit ook zeer energiezuinig. Vaak wordt aangenomen dat een vloer met vloerverwarming niet zomaar gerenoveerd kan worden, omdat dit mogelijk de warmtebuizen kan beschadigen. Het is echter zeker mogelijk om een vloer met vloerverwarming te renoveren, mits dit goed uitgevoerd wordt. Zo is een vloer met vloerverwarming renoveren een iets delicater proces dan een standaard vloerrenovatie, omdat tijdens de renovatie rekening moet worden gehouden met elektriciteit en bestaande warmtebuizen. Als dit nauwkeurig uitgevoerd wordt kan een vloer met vloerverwarming weer in zijn originele glorie hersteld worden zodat u weer kunt genieten van uw vloerverwarming. Het is ook mogelijk om een bestaande vloer te laten renoveren en deze te voorzien van nieuwe vloerverwarming.